Informació de visites 2024

 
 
 

Visites diürnes

Visita guiada pel propi personal científic a l'interior de l'Observatori que us permetràn conèixer de primera ma tot el patriomoni arquitectònic i científic de l'edifici. Rebreu explicacions de totes seccions actives: l'astronomia, la meteorologia i la sismologia. També us mostraran la sala modernista, el museu, la cúpula i el funcionament dels dos telescopis centenaris, la biblioteca, la terrassa panoràmica amb vistes espectaculars sobre la ciutat. Finalment coneixereu la vida dels masovers que vivien a l'edifici a principis del segle XX.

  • Horari: Diumenges i festius al matí a les 11h. La visita dura una hora i mitja, aproximàdament fins a les 12:30h. No cal reservar. La visita es fa en català. (Aquestes visites no es realitzen els festius de Setmana Santa, ni durant el mes d'Agost ni entre els dies 24/12/2023 i 06/01/2024 ambdós inclosos).
  • Preu adults: 3 €  (en efectiu) - gratuït pels menors de 14 anys.
  • Durant la visita diürna, es podrà accedir lliurement als jardins i mirador de l'Observatori tots els diumenges i festius de 11h a 13h.
  • Aqui teniu la guia botànica de l'Observatori Fabra.

Visites nocturnes

L'Observatori Fabra de Barcelona s'aixeca imponent en la serra de Collserola des de 1904, any de la seva inauguració, i porta més de 100 anys estudiant el cosmos, el clima i els terratrèmols. Deixa't portar de la mà dels guies de Sternalia i gaudeix de la visita a l'interior de l'edifici, aprenent tant la història de l'observatori com dels principals membres que hi van treballar. Tots els divendres i dissabtes podreu venir a conèixer l'Observatori Fabra, gaudir d'una conferència, de les vistes de Barcelona des de l'exterior de la cúpula i observar els astres a través del telescopi.

Horaris, preus i reserves a: Sternalia


Sopars amb estrelles

L'activitat té lloc a l'Observatori Fabra durant els mesos d'estiu i combina la divulgació científica i l'observació astronòmica amb una proposta gastronòmica. Els sopars tenen lloc a l'aire lliure, en un mirador privilegiat. Després del sopar s'ofereix una conferència de divulgació científica d'uns 30 minuts, amb possibilitat que el públic faci preguntes. A continuació es visita el museu, la sala modernista, el telescopi de passos i s'accedeix a la sala de la gran cúpula, que conserva els elements originals. Des de la cúpula s'observaran elements de constel·lacions llunyanes, estrelles i gran part del sistema solar, amb el telescopi de 1904, un dels més grans i antics d'Europa encara en funcionament.

Horaris, Preus i Reserves a: Sternalia


Visites escolars

Si sou una escola heu de fer la vostra reserva a través del Programa d'Activitats Escolars de l'Ajuntament de Barcelona clicant aqui. També si sou de fora de Barcelona.
Consulteu aquí el contingut de la visita escolar.

Horari: De dimarts a dissabte al matí en horari flexible segons les necessitats del grup. Cal fer reserva.
Preu:5 € per alumne
Informació i reserves al telèfon 934 175 736 de 9h a 13h.